Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
balkongdikt


Nattfågel

 

Natten tiger klockan tre;

kvart över hörs ett energiskt kly

ses morgonmåsens flykt

över en filt av tystnad

 

 

ett ögonblick försvann.

 

men ur ett hål i tystnadens sjok

tränger silvertonen,

 

utan urskillning, utan att skilja

på natt eller gryende dag

lever den likt ett tidens mantra

närvarande i varje nu

 

2o14-07-03   04:08

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Minkki VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-07-03 03:12



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
så underbart skaldat
2014-07-04

  TrollTörnTrappan VIP
Passande ord som "kly, sjok, filt, urskillning"!!!!

Jag möter också måsar varje morgon, ute längs brevlådorna - fast silvertonerna blir något mindre alarmerande för varje morgon nu...
2014-07-03

  Hans Christian
Man dras in i magisk värld. Tystnaden hörs.

"över en filt av tystnad" en makalöst tjusig formulering - som jag ämnar sno :o)




2014-07-03

  Kozo
Här och ser...känner tystnaden och mattljuden. Så fint!
2014-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP