Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggan

Hur vandrar inte skuggan
även den ljusaste dag
Hur skymmer inte molnen
den soligaste jag

Hur vandrar inte ljuset
från morgon till kväll
hur vaknar inte månen
en sommarafton säll

Hur vandrar inte vi
på stigar av krossat grus
allt för att hoppas
på ännu en dag med ljus

Hur glittrar inte stjärnor
på sammetsblå himmel
där vi vandrar fram
i gatubrusets vimmel

Hur saknar vi inte
det ljus som varit
när mörkret faller
och hoppet har farit

Hur ser vi ändå inte
ljuset i tunneln som svart
när vi irrar omkring
och undrar vart

ska vi då gå?




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-04 09:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter