Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(c) foto: Minkki Huldén summerar ett samtal under en båtresa efter vandringar i främmande stad


Lycka I (I-VIII)

 

 

Lycka är att

lyckas

 

öppna sin konservburk med plåtögla
eller en vacuumfylld skruvkorksburk

för att inte tala om att ta av skyddskorken
på sprejflaskan med linsputsvätska

koka ett ägg lagom hård- eller löskokt
och steka kantareller i ramslökssmör

gå vilse i en främmande stad på ett främmande språk
och bara se det som en intressant krydda i livet

att inse att man antagligen blivit gammal så det syns
när allt fler bereder en sittplats i färdmedlen

 

eller med andra ord

 

är Lycka att

 

 

leva i nuet
och våga se
framåt

 

fastän burken
förblir burkigt stängd

linserna är grumliga
äggen än si, än så

kantarellerna inte självplockade
men stekpannan min egen

kartorna ritade för dem som inte vågar fråga
om vägen i förändrade landskap i molnigt väder

väderstrecken bara är två, men gångbara,
och solen går ner, om alls, när och där

den behagar, ganska i väster,
alltid till höger eller vänster

aldrig rak höger eller rak vänster
men ibland så spikrakt framför

 

2014-07-05   08:45-11:03

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-07-05 11:05



Bookmark and Share


  Connie
Jag gillar din humor, man känner igen i allt här ;)
2014-07-13

  Linda CH VIP
Skön insiktsfull text att glädjas åt!
2014-07-13

  Chawa VIP
Fantastiskt insiktsfull text med befriande skön övergång!
2014-07-09

  gunnnar nylund VIP
Jaaa, det är kanske "lycka" att det finns lite ordning i en omgivning som
tenderar att stressa oss mot kaos!!
2014-07-08

  AgnesP
Åh så underbart fin.
2014-07-08

    ADI Nehlin
underbart skaldat..bra att kunna se det lilla
2014-07-08

  Lena Själsöga Keijser
tack
2014-07-08

  Marita Ohlquist VIP
Elegant formulerat.
Fullständigt lysande.
2014-07-05

    ej medlem längre
skön svart humor och en fin poetisk blick för vardagens segrar och nederlag gör det här till veckans bästa läsning, i all sin lågmälda dramatik. underbart! (här avstår jag från efterslängar till de som stoppar hela poesibössan full med svartkrut).
2014-07-05

  walborg
Härlig och rolig text med skönt sting
2014-07-05

  Hans Christian
Ypperligt fångat och diktat min vän ! Relaterar starkt och berörs :o)
2014-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP