Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Råd från kvinnojouren

"Det är synd att du är en hora,
för annars skulle jag älska dig."
Det är i slutet.
Jag har bestämt mig för att gå,
och i garderoben
har jag gömt pengar.
Jag följer råden från kvinnojouren.
På natten ligger du med mig
och jag är stilla och tyst.
Jag tänker på pappas stuga.
"Det är ju synd att du är en hora,"
säger du efteråt och flinar.
"Ja, det är synd," svarar jag
och möter din blick.
Sedan vänder jag ryggen till
och ler.
Betalningen finns i garderoben.
Och du ska aldrig
ligga med mig
igen.



















Fri vers av Lehva VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-07-05 18:39



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Apropå starka texter; wow!
Mycket berörande!
2014-08-06

    ej medlem längre
Dundrande bra.
2014-07-22

  genni VIP
Starka rader, känner sorg, men även en förståelse för raderna och jag gillar slutet, för här visas din styrka!
2014-07-17

  Ingrid Trolle
Texten tar andan ur mig!
Så upprörande att jag
saknar ord. Mycket bra
bild av det oerhörda!
2014-07-12

    ej medlem längre

Rader som gör ont att läsa
2014-07-09

  Michaela Dutius
Ord som går innanför huden
2014-07-08

  Anya VIP
Stark text!
2014-07-07

  bittemi VIP
Dina ord berör. Starkt att orka lämna. Bra skrivet!
2014-07-06

    ej medlem längre
Ord som gör ont att läsa men jag fylls också av en stor respekt för din styrka att lämna och gå vidare.
2014-07-06

  RitaBrunner
Sorgligt krass verklighet med en positiv underton på slutet!
Väl förmedlat!

2014-07-06

  louisegirl
Starkt berörande..
Bra förmedlat!
2014-07-05

  Angel of love
Smärtsam läsning, men så himla bra beskrivet.
Att gå är det ända rätta.
Kram
2014-07-05

  Annie b'larsson VIP
Jag blir rasande. Det finns många olika slags övergrepp men alla har det gemensamt att förövaren njuter av sin makt och denna sjuka njutning är det enda som håller honom igång. Han måste avväpnas med vilka medel som helst. Ohyggligt stark text.
2014-07-05

  ResenärGenomLivet VIP
Starkt berörande text...
2014-07-05

  WyS VIP
Gör ont att läsa det som du varit med om. Överlevnadskraft att ta sig ur.
2014-07-05

  Marita Ohlquist VIP
Blir både berörd och upprörd.
Känner ett illamående stiga genom kroppen.
"Du ligger med mig" belyser allvaret.
Pengarna i garderoben visar att avslutet är en tanke som mognat.
Kram
2014-07-05

  Connie
Jag saknar ord, en otroligt stark text! den river och klöser nästan ut hjärtat på mig!
2014-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP