Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eller 28 juni. dagarna är många men nätterna fler


den sjätte juli och du vet ingenting


hundra blev tusen och det är fötter vart jag än går
jag åker sa jag, jag åker med mig själv. behöver komma bort.

och jag ljög så dåligt den natten med din arm om mig och din röst i mitt hår
du höll andan mellan orden och jag förstod att du inte ville såra
det gör ingenting sa jag
jag minns inte vad jag menade med det, det är väl klart att det gör något. det gör ont i mig. du gör ont i mig men jag sa att jag bara behövde komma bort en stund.

och du somnade lättad. kom undan som alltid.
som ni alltid gör och jag bet mig i tungan tills hela rummet smakade järn och somnade till slut med din arm under nacken

jag åker, tänkte jag. jag åker bort med mig själv. behöver det.

på tåget med mig själv, efter du kysst oss hejdå och sett trött ut.
hur det klirrar när förhoppningarna rasar och tåget sätts i rörelse

hur du lämnade stationen ovetandes om ännu ett datum som svider i mig.

och jag lyssnade på tågets dunk och förstod att smärtan skapas i vetskapen om att något kommer göra ont
just därför, ignorera och byta tåg,

jag är på semester med mig själv, inget är sig likt
bilar mellan stugor och söker rum för natten
har ett uppbrott i väskan och tomma flaskor och löften i baksätet

jag skapar hennes ansikte framför mig, målar henne och alla andra du kommer älska med fingertopparna. suddar ut, målar om. finner mig ständigt på golvet. redlös. maktlös.

Hon jag reser med, hopplös. hon pratar bara om dig
om hur det är något
med ditt ansikte

och jag håller det mellan mina händer
försöker förstå vad det är hon ser
hon skriker rätt ut och vi stannar vid vägkanten i samma stund som det slår mig
varningsblinkers på, vi kommer inte härifrån
jag har blivit kär i dig




sa när jag skulle komma hem, ljög igen.
stannar kvar, slår rot
med knytnävar
tittar på havet som skiljer oss åt
vet
att det alltid legat mellan oss
du bygger räls och jag flyr med famnen full av ord
sätter mig i en bil och kör så fort jag vågar
plockar upp en liftare, tänker på lappen,
kvar i köket

"jag är på semester med mig själv. och så är jag kär i dig."





Bunden vers av tildam
Läst 306 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-07-06 22:30



Bookmark and Share


  petter rost
Som en road- eller railmovie på väg genom ensamheten. Att du finns där, ser jag klart och att det ibland finns också någon annan där. Men denna någon annan gäckar mej, som en dimma som kommer och går – vilket synopsis för en tiominuters rulle. I svartvitt.
2015-01-12

    prima donna VIP
Fint och sårbart
2014-11-12
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam