Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solros

min bröstkorg skrapar
mot köttets döda män

spretar

ur en solfri jord
gnids tunna ben mot friheten
sårens öppna gata

växer

något som förkroppsligar
och faller när ensamheten
rosslar

blod

mellan min livstid
och trista lemmar
hörs samvetena vissna

bort

i sjölika vatten
och dränkas på bottnar
utan slut

någonstans

det avslöjande skelettet
tyngt av
hudens horeri


i grönskande
kokpunkter




Fri vers av Shush
Läst 295 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-16 02:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra denna.
2016-09-27

    samole
Läser den här igen.
Mycket kontrast mellan rubrik och dikt som ger mening.
Vissa ord är riktigt svåra att använda för att de har en så stark lyskraft, så är ordet horeri, men här funkar det som ett sorts ankare som gör att man läser de andra orden igen.
2016-09-08

    samole
Tycker det är spännande med ickeorden som trots sitt icke ändå skiner. Tänker på ordet solfri i denna dikt.
2016-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Shush