Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För oss arbetstagare som är fast between a rock and a hard place.


Välkommen till arbetsplatsen

Välkommen till arbetsplatsen
här är vi trevliga må du tro
här kommer du trivas och gro
här är vi alla riktigt fina och rara
jag ska bara...

kan du ta den här akten?
gör sedan det och det och det och det
hur är det egentligen med arbetslasten?
du har jobbat länge på den här platsen

du måste vila och ta det lugnt
du förstör statistiken
det här är långt ifrån sunt
anpassa dig till arbetstakten
sålla dig till slakten

vafalls! är ni för få?
du måste göra det här och det här och det här
vi var tvungna att låta några gå
men det finns inget...
som effektivitet inte rår på!

ta nu den där flexdagen
men gör klart den där grejen
här följer vi arbetstidslagen
tyvärr måste vi låta dig gå på dagen

säg adjö till arbetsplatsen
där vi förenar det oförenliga i det eviga
välkommen till den nya platsen
här är vi trevliga
här kommer du gro och trivas
här är det ingen som tjivas
här är vi alla rara och fina
varför börjar du grina?




Fri vers av jeb
Läst 107 gånger
Publicerad 2014-07-07 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jeb