Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto en av mina tänkar bänkar i minneslunden


Min bästa vän

 

det känns som ett eko

inom mig

när jag tänker på dig

min allra bästa vän

 

du finns alltid med mig

en lycka att ha dig som vän

så har det inte alltid varit

 

du skrämde mig

fick ångest när jag såg dig

att använda dig

var som att hälla en hink

med vatten över mig

 

då i en tid som känns

väldigt länge sedan

trodde jag du ville mig illa

trots att du fanns i många

färger

 

inget lockade mig

när det var dags att använda dig

jag kände både hat och rädsla

för att inte tala om den

som stod där med

pekpinnen

pekade på alla fel jag gjorde

 

nu har jag lärt mig uppskatta dig

du har blivit min allra bästa vän

finns alltid med mig

liksom blocket

det måste finnas med

så jag kan anteckna

när jag ser något

som jag vill berätta om

 

det finns många sorters pennor

blyertspennan har blivit min

vapendragare dom sista åren

den varar länge

bara att vässa udden

när den börjar ta slut

 

visst är tangentbordet bra

men allt mitt skrivande

börjar med en blyertspenna

i ett block där alla mina tankar

blir ner präntade

 

 

anits 8 juli 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 538 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-07-08 13:54



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Fint och berörande
2014-07-14

  Eva Helene VIP
Fint, den har alltid varit en trofast vän för mig - men bättre sent än aldrig, som i ditt fall.
2014-07-13

  Anya VIP
hihihi vilken härlig vän. här lurade du mig allt i inledningen.
2014-07-12

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, pennan är en bra vän...fint skrivet...
2014-07-12

  Rosen VIP
Så många ord, meningsfyllda av din bästa vän...
Du har satt oss skrivande varelser på pränt
Bokmärker
2014-07-11

  Bibbi VIP
Applåd!
2014-07-09

    ej medlem längre
Fina, minnen vårdas ömt! Å vi växer!
2014-07-08

  Marita Ohlquist VIP
Just så!.
Papper och penna först.
2014-07-08

  Michaela Dutius
Pennan är nog den allra bästa vännen....man kommer närmare kroppen och därigenom själen när man skriver...
Vacker text!
2014-07-08

    Dan Myrbeck
Bra!

Ja arbetar som du, men med kulspetspenna och A5-format.
Visste du att en Epoca räcker
8 km (!).
2014-07-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP