Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror Gollum är min bror ibland.


JAG ANSER ATT JAG ÄR NÅGON SORTS POET.

Jag viskar, nästan väser
till de svala skuggorna
mitt i vår älskade sommar
- Jag längtar efter höstens kyliga vindar,
mörkret och duggregnet!

Jag hukar när sommaren
tränger sig in i mig själv
min egen feber
min egen svett
37 grader utplånande

Och svalor dyker skrikande
djupt inom mig
efter insekter

Jag anser
att jag är någon slags poet
som dyrkar jag mörker och fukt
skuggor och långsamhet

Men visst, ja för fan..
jag lever i sommarnätter
i kvällssvalkan
i det daggiga gräsets tid

Jag älskar gryning
det första nålsticket av en uppgående sol

Inser att en som jag
som anser att jag är någon
sorts poet
älskar
början
dyrkar slut

Avskyr panisk plikt
som dagens heta timmar
strör i form av solsveda
över våra själar

Men jag är solbränd
det gick inte att undvika
jag är Gollum
i sommarglädjens skratt.

Ge min hud regn och svalka
och tänd ett ljus
för förmultningens tid.

Den doftar så jävla gott!!!!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 559 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-07-12 12:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fint diktat, ja nu längtar vi efter regn å svalka!
2014-07-13

  Ponkla
Skickligt!
2014-07-12

  Annika Persson
Allt det där verkar förfölja mig helt frivilligt, alltså ingen som direkt springer efter mig.
2014-07-12

  Annika Persson
Jag är en idé som jag utvecklar med själ och hjärta eller förnuft och känsla. Om jag därför skulle kalla mig poet kan jag inte uttala mig om.
Dofterna, du känner också dem,
det är väl nu om sommaren när alla blommor tittar fram och folk ler när de grillar sina laxar och blir så glada.
Ja, nu tjuvlyssnar jag faktiskt på alla repliker om det är någon som verkar vara tillräckligt djup eller märkvärdig på något sätt.
2014-07-12

  Popangelov VIP
Härlig text. Gollum förföljer mig också...
2014-07-12

    ej medlem längre
Det är lätt att tycka om din fina text...och det gör jag.
2014-07-12

  RitaBrunner
Javisst är du någon sorts poet eftersom jag gillar dina tankar och hur du framför dem i denna fina dikt! ;)
2014-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth