Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svalans dotter. En berättelse om frihet

 

 

 

Hon hade landat på min balkong

ofrivilligt får man förmoda

svalans vackra dotter

med blanksvarta pepparkornsögon

 

vingarna bar ännu inte tillräckligt

eller om orken inte vuxit till

för att hitta boet 

(de bor i penthouse. En våning upp)

efter första flygturen

 

kan man lyfta från liten balkong

undrar jag oroligt

bakom tunn turkos gardin

där jag gömmer mig

för att inte skrämma

 

på liten balkong

som bara rymmer två stolar

och en halvt utblommad lavendel

landar hon ofta

men lyckas lyfta

 

nu har svalans dotter flyttat

ingen piper längre

en våning upp

-i penthouse

 

på liten balkong

som bara rymmer två stolar

sitter jag

och önskade att orken vuxit till

för att kunna lyfta

och flyga bort

 

men jag sitter kvar

 

 

 

 




Fri vers av HanKa
Läst 299 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-14 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa