Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NEJ, NEJ, NEJ!

Kan ni sluta
förminska kvinnors
kroppar, själar
hela människors
väsen blir
komprimerat
i en ask kan en
inte höja sin röst
men det går tydligen att
ta på någons bröst
utan så mycket som en
ursäkt för att ha tagit sig
den rättigheten
trots att det inte ska gå
då du inte har rätt
till någon annans kropp ändå
kan ni sluta
förminska kvinnors
kroppar, själar
hela människors
väsen blir
komprimerat
jag säger nej
jag tar plats och
höjer min röst
jag skriker nej
fast att jag varje dag
får höra att min nej
inte spelar någon jävla roll
för dig




Fri vers (Fri form) av menspoeten
Läst 435 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-07-14 13:26



Bookmark and Share


  AgnesP
Bra bra! Igen:)
2014-08-23

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket bra skrivet, det bör finnas en grundläggande fullständig respekt gentemot kvinnans sinne, vilja, kropp, samt själ.

En man har inte någon som helst rätt att överhuvudtaget röra en kvinna, mot hennes vilja, eller förnedra, försaka, eller beskada, henne på något vis.

Samtyckelag (kvinnoviljelag - kvinnans vilja skall vara säkerställd), med bevisbördan ålagd honom. Skall det va.

2014-07-30

  Annie b'larsson VIP
Jag blir så glad när jag läser det här. Precis så! "Kan ni sluta..."
Det finns män som fattar och det är bra. Men alldeles för många tror de har någon slags självklar rättighet att tafsa och vem orkar höra fler usla sexvitsar, så tröttsamt korkade.
2014-07-20

  genni VIP
Ord som berör!
2014-07-18

    Anachronism
Måste bara fråga varför det här är en dikt och inte en text.
2014-07-17

  Lars Hedlin
Verkligen bra och starkt samhället försöker hela tiden säga hur och vad man ska vara...bättre att vara sig själv..kram
2014-07-15

    ADI Nehlin
viktigt budskap
2014-07-15

  Anya VIP
Bra text om vem som egentligen äger min kropp, åsikt och själ. Känner igen frustrationen. Du har ett härligt drev i texten.
2014-07-15

  Connie
Riktigt bra, riv tigandets mur!
2014-07-14

  sextonförevigt
Riktigt snyggt skrivet, kunde inte känna med dig mer!
2014-07-14

  Marita Ohlquist VIP
Vi borde skrika lite mer så kanske det blir bättre någon gång!
2014-07-14

  Maria Sundelin VIP
Bra rutet
2014-07-14
  > Nästa text
< Föregående

menspoeten
menspoeten