Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren


Sommaren.



Sakta försvinner den bort. Inte riktigt än.
Den är som en besökare,
Den dukar upp.

Blommig duk på ett vingligt slagbord i bersån.
en karaff hallonsaft.

Och fåglar i äppelträd.

Vi tömmer skålarna och låter den gå mot skymning.,
dagen vi levde här.

Vågorna nere på stranden,
de kommer och går, av och an
med månens hjälp. Tidvattnet.


Staden
ligger i dvala.
Den är som gjord för stilla höstnätter
med sina kyrkklockor
som jämrar i den sena timmen,

skapad
för att du och jag ska mötas där i parken.
Träden de viskar våra namn

Jag längtar
så efter dej
under gatlyktan.


Man tänder nattbordslampan och ser
de första snöflingorna landa mot fönstret.
De smälter och bildar blöta fläckar.

Ditt våta hår
och din trötta blick.
Det är långt till morron.


En lång mörk natt lyser upp den stora vägen
den försvinner bort runt krönet. Där någonstans
ljuder dagen av liv.






Prosa av Lars Gullberg
Läst 200 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-30 10:03



Bookmark and Share


  Nanna X
Gillar dina årstidsdikter. Anar att du liksom många av oss är mätt på sommaren, längtar efter höstens svalka?
2018-08-01

  Minkki VIP
mäktigt perspektiv från sommar till vinter. Du får mig att notera att fåglarna slutat sjunga. I morgon träder Augusti in på scenen.
2018-07-31

    ej medlem längre
Din sommar smyger sig in i min trädgård och smakar av hallonsaft och smultrondagar. Mycket stämningsfullt!
2018-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg