Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två av dom är du och jag









Lys på kvällen
och hör en vind.

Det är en höstkväll
jag minns

hur tåget rullade in
och färgade skuggorna blå.

Du lyser
och ser hur människor
sakta försvinner ned
för de mörka perrongerna.

Utgångarna fladdrar lätt
av de gula
ljusskenorna bort.

Om du fortsätter
att lysa ut
kan du se husen
de är på väg mot

och att två av dom
är du och jag




Prosa av Lars Gullberg
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-14 22:24



Bookmark and Share


  Annika Persson
Jag satt på tåget och tittade ut när jag fick syn på dig. Inte för att jag var så pigg, då rälsen hade ett sådant sövande ljud att jag knappt hade rest mig från dvalan, men där stod du i din skinnjacka och rufsiga frisyr och trotsiga min. Jag är också född trotsig, ville mina ögon säga och springa ut för att krama dig.
2014-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg