Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Serpentinerna
























Blå natt är nog en metafor
av alla de tusentals serpentiner
som blåser i vinden.

Varenda natt är det så här.
Det går inte att skingra dom.
Serpentinerna.

när jag blåst ut min hjärna
och klätt mej i lågor
slocknar dagen

De är som eldflugor,
serpentinerna

de genererar liv
i den högspända strömskenan

någon som älskar serpentiner
hur de seglar ned över tågen i natt




Prosa av Lars Gullberg
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-14 23:11



Bookmark and Share


  Annika Persson
Serpentiner köper man till födelsedagskalas, alltid spännande att de har olika färger och att när man blåser ut dem hamnar de i spiralformade labyrinter. De fattar lätt eld i sin torra pappersmassa och därför får man vara försiktig att de inte kommer nära värmeljus. Astrid blev barnlikt förtjust i serpentinerna på hennes fyra års kalas. Det var många kompisar, som dök upp, men inte en, det var Eva som inte dök upp, hennes bästa vän i grannskapet, och hon undrade vad som kunde ha hänt.
2014-07-14

  Maria Natasja
"när jag blåst ut min hjärna
och klätt mej i lågor
slocknar dagen"

Vilken otroligt bra text...

Oj oj...sitter stum här..
2014-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg