Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se över till Solsidan





fåglarna på grenen kvittrar.
De älskar denna planet så mycket.

Isbjörnarna i ishavet däremot
är inte lika glada.

Det finns dom
som har det fantastiskt
även hos oss människor.

Jag vet.

Jag brukar se över till Solsidan
när jag passerar månsidan om kvällen.

Ser deras levande ljuspelare
ligga över deras samhälle.

Likt en aura.

Aldrig kvittrar fåglar så högt
som där.

Här går gråsparvar runt
och pickar i asfalten.

Isbjörnarna, ja,
som faller offer
för våra koldioxidutsläpp.
Skorstenarna i

SSAB-LAND och PREEM

och allt kärnavfall
som vi måste sänka i haven

Som en fossil lämning
från en civilisation
som en gång levde här.

inom en snar framtid kommer dom
att landa här

och hämta hem de arter
som bättre hör hemma

nån helt annanstans.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-29 12:51



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Ja man kan ju bara hoppas att bli räddad från konsekvenserna av härskarklassens samvetslösa exploatering av jordens resurser inkluderande oss liksom allt liv och minerala resurser - Kärnkraftverk producerar mycket svårlagrat avfall och VARFÖR läcker 7 år efter Fukushima olyckan fortfarande reaktorerna radioaktivt avfall ut över Stilla havet?

SKIT !

Men mycket bra skrivet och aktuellt stoff !!!
2018-07-30

    ej medlem längre
Vi måste vara rädda om vår värld och göra vad vi kan för att bevara den. Och världen du skapar är vacker och poetisk och viktig.
2018-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg