Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ända till den dag som kommer




*


Klockans andetag
i väntrummet börjar att jämra
Sedan stannar den.

Allt blir tyst.
Ute går kvällen.

Någon sitter vid fontänen i parken
sent in mot natten.
Som om kvällen är hans bästa vän.

Att den är någon
som lyssnar på honom.

Nu faller hans ögonlock
och natten lägger sin stjärnklara himmel
om honom.

Viskar att jag också finns för dig
ända till den morron som kommer



*




Prosa av Lars Gullberg
Läst 161 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-24 10:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djupt berörande och välskrivet. Med ömhet och hopp mjukas mörkret upp av ljuset. En av dina bästa texter, utan tvekan! Och då finns det ändå många guldkorn i din guldgruva av ord.
2018-07-25

  Goraxy 89 Orion VIP
DEN HÄR - Är något helt otroligt fint ! En dikt vem som helst kunde vara lycklig över att ha fött fram !!!
2018-07-24

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Jag uppfattar ett lite ödsligt sinnelag. Som nätter kan vara. Väldigt gripande.
2018-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg