Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man tala om generation ego. Det blir värre och värre för varje dag. Men egot är inte din inre kärna. Egot är din självbild och det du tror dig vara. Din sociala mask, de roller du spelar, i eget syfte. Den bilden kan du ändra…


Ego-nomi

Ekonomi eller egonomi
Hur ska JAG kunna skilja på orden
När allt som vi gör är av simpel förtjänst
I egonomi - Hur stor kan JAG bli?

Vad kan JAG tjäna, hur stor kan JAG bli
What's in it for me? Är det så JAG blir fri?
Med Egonomi - Hur stor kan JAG bli?

Är JAG lika tokig som majoriteten?
Lika själsligt besudlad och smittad
Skuren i bitar och snittad
Av Egonomi - Hur stor får JAG bli?

Farsoten sprids fritt, den kallas för ego
Ett livsfarligt virus, infektiöst
Vi närmar oss stupet, stolt och pompöst
I egonomi - Hur stor vill JAG bli?

Pandonomin har drabbat oss helt
Den snärjer oss, håller oss fast
En kostsam och livsfarlig last
Egonomi - Hur stor törs JAG bli?

Jag behöver en skyddsrock mot världen och smittan
Är allt jag behöver en själslig kondom?
En hinna som skyddar mot mina symptom
Av Egonomi - Hur stor tål JAG bli?

Det kloka i mig, skriker stoppa maskinen
Fimpa tv:n och hjärntvätteriet
Väck upp vettet, det inre geniet
Bota Egonomi - Låt mig va, släpp mig fri!


© DaSkipper




Bunden vers av CharmaMan
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-17 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

CharmaMan
CharmaMan