Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjömännen







Dom behöver sina skepp och sina solnedgångar
över öppet vatten.

Sjömännen

i månader är dom ute.
och runt om försvinner horisonten.


förlorar sikt

endast månen som talar om var någonstans
dom befinner sig
när havet blir allt




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 165 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-24 10:50



Bookmark and Share


  Hopplös själ
När jag läste Sefarges kommentar om det uppslukande havet fick jag en bild av valar som diskuterar om luftens uppslukande av deras strandsatta fränder.
Jag är nog lite av en konstig människa ;)
2018-07-25

    ej medlem längre
Fulländade ord och bilder i en mycket skön och kontemplativ läsning. Så kan man också läsa livet, att vi är seglande sjömän som behöver ljus, värme och blir ett med allt.
2018-07-25

    Sefarge VIP
Psykologisk beskrivning?
Att gömma/glömma sina världsliga
Problem i det uppslukande
(Havet) är det många som prövat
2018-07-24

  Goraxy 89 Orion VIP
"när havet blir allt" - Är man då havet?

2018-07-24

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Ja just det. Synbarligen utan referenser att gå efter. Det är väl tjusningen antar jag?
2018-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg