Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek - respekt - makt

Kärlek får man oberoende av förtjänst - inbegriper ömsesidig respekt

Respekt gör man sig förtjänt av

Makt tar man sig genom hot och skrämsel - bryter ner kärleken och respekten




Fri vers (Fri form) av walborg
Läst 496 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2014-07-21 08:10



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Så sant
2014-10-28

  Michaela Dutius
En oerhört sann och vacker text som berör på djupet
2014-09-10

  aol
Ja äkta kärlek går att såra men aldrig att radera,
2014-08-23

  aol
Bara så sant skaldat vännen
2014-08-07

  Flicis VIP
Tänkvärda ord.
2014-07-28

  Heikki Hellman
Kaerlaek bryr om, binder samman, aer raettvis, juste. Kaerlaek respekterar, makt aer fraemmande till kaerlaek!
Helsar dig fron Frankrikre!
2014-07-22

  Nitram P
Mycket tänkvärda rader!
2014-07-22

  Lehva VIP
Så klokt och genomtänkt.
2014-07-22

  © anakreon VIP
Ja, kärleken kan tyvärr vara blind medan respekten har många ögon. Makten är ett gift som några tål, andra dessvärre icke.
Calle
2014-07-21

  Minkki VIP
Fina tankar, walborg! jag undrar - det där med respekt... i så fall finns det två slag av den, den man gör sig förtjänt av, och den som är en del av kärleken? det här är ett ämne för en hel roman...
2014-07-21

  Carl O Andersson
Kärlek
utan Respekt
är Maktfullkomlighet
2014-07-21

    ej medlem längre
Nyanserat, och bra skrivet!
2014-07-21

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...
2014-07-21

  Ingrid Trolle
Mycket bra skriftat!
Det är precis så det
ser ut. Vi ser dagligen
exempel på hur makten
regerar i världen.

2014-07-21

  Marita Ohlquist VIP
Kloka ord!
Bra formulerat.
2014-07-21

  Alva Johnsson VIP
Fina visdomsord
2014-07-21
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg