Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fanfar för de verkliga hjältarna; vardagens hjältar.

Ni som håller glöden levande
Ni är hjältarna
Det är ni som håller upp
samhället underifrån
Trots alla odds emot-
ger ni aldrig upp
Ni vardagens hjältar
som aldrig syns
i braskande rubriker
Det är ni som kämpar
i hemtjänsten, i sjukhusen
som ensamma mödrar,
och i verksamheter
med dålig lönsamhet
Det är även
ni sjuka och ni gamla
som kämpar
trots att era kroppar
eller hjärnor
inte vill lyda er längre
Alla ni är de
verkliga hjältarna
Inte de som gör
snabba klipp
eller som syns
i Hänt i Veckan
Nej jag vill blåsa
en fanfar
för den ensamma
kämpande
i underlandet
som håller
glöden levande
Alla er som trots
utsatta för
mobbning och kränkning
håller
glöden levande
på hoppets bädd




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-21 21:52



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra
mycket bra!
2014-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP