Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här och där. Om en lögn så fet att du tror på den, eller hur

Det som inte stod i bladet, och som luktar skit,
det vill vi inte ha hit, eller hur?
Så låt oss hålla vissa sanningar i bur!

Sverige har inte krigat på mer än 200 år. Bullshit. Vi strider i Afhganistan! Där dör barn.
Sverige är en fredsnation. Bullshit. Vi säljer kanoner! Och inkasserar nätta miljoner.
Sverige stödjer bara demokratier. Bullshit. Saudiarabien är en diktatur! Eller hur fru krigsminister, eller hur?

Men, vi handlar för att "utveckla och stödja demokrati" i de länder där vi har handelspartners. Det skapar jobb - här och där. Här och där. Våra lögner klär.

Bullshit. Ska vi bygga nya ugnar i Auschwitz, om det skapar jobb? Här och där? Våra lögner klär.

Här och där, dina borgerliga lögner, blir en god visa!





Fri vers av Janjohan
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-23 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan