Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKRIVA ÄR ATT LEVA

Kalla den skrivarstunden
eller tänkarkvarten ja vad du vill
när orden de vi ärvde kan förnyas
med skaparkraft skrivarglöd
alla sinnen i den är med
när nya sköna ord av oss blir till!

Låt pennan dansa
som strålar på ark och bord
skriv orden ut
dina blommande tankar
SKRIVA ÄR ATT LEVA
som att sjunga för trubadur
låt orden stimma
ja då och då rimma!

Sluta häng framför teve och datorspel
Låt orden flyga, låt tankarna löpa!
Låt sista pengen gå till litteratur
brusa alltjämt mellan
orden i moll och dur!

Kalla den uppfinnarstund
eller glädjestunden ja vad du vill
orden vi skapar gör dagen den bästa
vildorden blir ledorden
och nyord blir nyvorden vän
låt dessa få leva med hälsning från Ewa!

















Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-07-24 09:31



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbart att läsa dessa härliga rader...
2014-07-25

    ej medlem längre
En hyllning till den skapande människan tycker jag. Blir upplyft och glad av Taubes underbara melodi, som nästan gör prosan till en musikalscen!
2014-07-25

  ULJO
Härlig text detta och grattis till placeringen.
2014-07-25

    ej medlem längre
Så helt fantastiskt skaldat Ewa - Britt!

Bokmärker!
2014-07-24

    Dan Myrbeck
Härlig hyllning!

När min tv gick sönder började ja skriva.


2014-07-24

  Lars Hedlin
Verkligen bra och starkt!
2014-07-24

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text!
2014-07-24

  louisegirl
Så härligt och bra skaldat!
2014-07-24

  Rise Little One
Härlig uppmuntran vännen.
2014-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt