Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mystisk musik





Rödgröna duvor
och blåsvarta radhus
och en pojkflicka
som simmar i kanalen.

Fönstren är som vågor
när betongen löses upp
av sommarvärmen

Kastar upp ljuset i skyn
och de grå tunnlarna
glider i väg,
ut i sommarängen
och blir en länk av frihet.

Runt den grönmossade fontänen
sitter de
gamla och drömmer

om piazzan i Rom
Blackeberg finns
för ett ögonblick inte.
De lyssnar på gamla kassettband
med Italienska för nybörjare,

bryter av varandras
försök till dialog
medan avgasen från bilarna
runtom bildar
en smäcker färgrik nyans
som binder en väv av
himmel ovanför.

Snart återgår allt
till det normala
snart har de stelnat
till vaxdockor
kanske redo att betäckas
av de statyer
som rests för dom.

Vattnet som sprutar ut
är de tårar av längtan
efter närhet.

Pojkflickan vinkar
tycker vattnet blivit
som glas
och att rummet nästan
hänger ut

med de insekter
som även de upptäckt
att springan
stängts igen.

Ropar en lampa plötsligt
i taket
pekar mot stjärnor
över himlen
Ett plan där över
kanske med destination
Rom.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-24 17:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken härlig ögonblicksbild! Skön stämning.
2014-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg