Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Puh!

Jag kliver på solvarma klippor,
i doften av ruttnande tång.
I skrevorna flämtar små sippor
en tydlig men späd svanesång.

Mitt paradis klätt sig i dräkten
som tvivlarna inte vill se.
Är detta ej drivhuseffekten
så ge mig en bättre kliché!

I boet bak granntakets skorsten
har måsarnas ungar fått nog.
Snart äts de av hungriga skator
som struntar blankt i hur de dog.

Och skygglappsförsäljningen ökar
till människor som ej förstår.
Vad krävs för att vi skall försöka
bjuda till, göra det vi förmår?

På vändplatsen står just två bilar
med motor och A/C igång
och ögonens giftiga pilar
får lyfta på vingar av sång:

"Stryp avgaserna är ni snälla!
Här råder ju tomgångsförbud!!!"
"Äsch, gubbstrutten vill bara gnälla!
Vem tror han han är? Herren Gud?!"

Ibland har man skäl att bli sur
över människans trista natur.




Bunden vers av © anakreon VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-26 13:23

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
... mosungar och hungriga skator, som ej bryr sig hur någon dör ... ack vore jag en fågel utan bil och utan avgaser - men nej jag, gumjäveln har min trista natur. Du blandar svalt och friskt djup och yta och gör dagen svalare. Tack!
2014-07-27

  Carl O Andersson
Alla vet att de gör fel . . .
Men herregud, inte skall jag väl anstränga mig?
Det får andra göra.
*
Bra Calle
2014-07-26

  Annie b'larsson VIP
Suveränt! Bokmärker.
2014-07-26

  lodjuret/seglare VIP
Det väl helt enkelt lättare är
bara gasa på till känt besvär
för andras lungor, närmiljö
se blott till att leva för att sedan dö
att bara stanna motorn svårt vara lär
2014-07-26

    ej medlem längre
Mycket fint diktat! Puh!
2014-07-26

    ej medlem längre
det har du rätt i,tack för denna fina.
2014-07-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP