Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Haiku 27.7.2014 - tiofaldig fundra kring sjusovaredagen

 

dagen sover natt,

på tystnadens snuttefilt

vilar svalkan tung

 

fullkomlig är den,

lövträdens symbios med

fåglars frånvaro

 

den lövstilla stund

av blekaste ljus över

doftande schersmin

 

den levande stund

då inga björkfrön faller

då världen äger

 

mig och jag världen

med alla multisinnen

i sjunde potens

 

då ensamheten

är fullkomnad gemenskap

med de lidande

 

som om vilan, ron

denna fladdrande sekund,

som om tystnaden

 

i ljudlöst vingslag

upplöser tanken bakom

drönare och bomber

 

och dessa vänds mot,

utplånar, förgör, förstör

hatet som sänt dem

 

Minns, sju sovare

räddades en gång av en

spindels vackra nät

 

 

 

 

2014-07-27   05:30-10:31

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av Minkki VIP
Läst 518 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-07-27 10:33



Bookmark and Share


  walborg
Underbar läsning
2014-07-29

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-07-29

    Mia Sedvall
Vackert skrivet:)
2014-07-29

    ADI Nehlin
Vacker, lekfull med ett stänk av vemod. Tycktemycket om.
2014-07-29

    ej medlem längre
Stort tack för din så fina text!

Bokmärker!
2014-07-27

  Staffan Nilsson
Mycket finstämt!
Och med stort djup.
2014-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP