Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen in!

Det ringer en sång från minnets hagar
det fladdrar till i de dolda rum
om tider som då i alla dagar
var roligt glada och ingen stum!
Jag vill sjunga den melodin igen
till dragspelstoner i vänners krets
med vänskaplig sång som en vän
såg till att jag med just den försetts!
Det klingar en ton från minnets dagar
det darrar till i mitt hjärtas rum
alla sjunger som de bäst behagar
alla vänner är med ingen stum!

Vår drill går då genom gröna lunden
och jag sitter med väns hand i min
och jag minns väl hur det var den stunden
den ristades ju i mig rakt in!
Nu ska jag om den skriva en visa
där ögonblicken åter får liv
ty ord som blivit stumma kan lisa
för låtens tanke kan ge nytt driv!
Det går att återanvända orden
det behövs ej nya att få till
ett gott liv för alla här på jorden
låt "Välkommen in" bli ditt sigill!






















Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-27 13:42



Bookmark and Share


  ULJO
Njutningsfullt skrivet
2014-07-28

  limerick
Så vackert!
2014-07-28

    Dan Myrbeck
Fint skrivet!
2014-07-28

    ej medlem längre
Behagfullt!
2014-07-28

    ej medlem längre
Verkligen vackert diktat!
Och visst kan man "återanvända orden"
Tycker om tonen i denna dikt.
2014-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt