Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hylotelephium telephium


Late bloomer


varsogoda
här är jag
mitt namn är kärlek
till var och en
efter ert behag

en enkel ört som är perenn
så plocka mig gärna
jag kommer igen

använd mig
ät mig
eller njut bara min färg
det är lugnt
har djupa rötter
står stadigt som ett berg

med oändligt liv
läker jag sår
lärt mig läka mina egna
läker andras
så gott det går

behöver ej tron
på ett liv efter detta
behöver ej flera liv
min egen aska när ju
min hetta

ackumelerar mig själv
ständigt oändligt
tål både skugga och sol
beständigt

lagrar vatten i mina blad
tålig och flexibel
i grunden stolt och glad
formbar och kompatibel

finns både odlad
och spridd som vild
behöver därför ej vara
någon speciell eller särkild

mina rötter är näringsrika
smaka gärna
de är sunda och unika

saftspända av djupaste livskraft
finns jag som näringskälla
för den som vilse gått
och för den som vill överleva
både i stort och i smått

finns om jag behövs
men behövs jag ej
Är det ändå för mig helt okej

bara vetskapen om min funktion
räcker som bevis
för att känna livets friktion
utan att behöva behövas
nödvändigtvis

är trygg i det enkla
raka och sanna
och i allt som vill leva
som finns i oss alla

kraftens ursprung
bär ju mitt namn
och kärleken är det
jag bär i min famn




Bunden vers av Schizooliza
Läst 713 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2014-07-28 02:22



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vilken fin text! Den sparar jag.
2015-11-01

    ej medlem längre
Nästan som en kram i textformat kändes denna. Vet inte om det var din mening, men jag tackar och tar emot:)
2015-04-29

  terra incognita
Kärleksört betraktas som en av de viktigaste örterna för överlevande.
Blommar på hösten.


2015-04-28

  terra incognita
Kärleksört betraktas som en av de viktigaste örterna för överlevande.
Blommar på hösten.


2015-04-28

  KattenKin VIP
Precis en sån vild växt man vill plocka in i huset, underbart skrivet! Och redan nu vet jag att allt stämmer.
2015-04-04

  S.A.I. Steve Lando VIP
amour, tu es divine
2015-01-16

  petter rost
Vilket kärlekspoem – i sitt lekfulla, djupa allvar. Det strålat insikt och utsikt, så fint.
2014-12-29

  Johan-70
Riktigt bra, tack!
2014-11-25

    ej medlem längre
"till var och en
efter ert behag"
Visa ord.
2014-11-18

  Fredrik Gaefke
Tilldragande intagande!
2014-11-15

  Kaptenlöjtnant
mycket vackert. en makaber pungspark.Så är det
2014-10-22

  Lars Hedlin
Verkligen bra och samtidigt vacker!
2014-09-11

  Jordgubbsodlare
Riktigt, riktigt bra! Det är romantiskt, det är flödande, det är bildande och bildrikt!
2014-08-28

  aol
Så härligt skaldade livsfilosofi,
2014-08-25

  Minkki VIP
Tack för en fin text om en fin växt!

2014-08-02

    ej medlem längre
En livsfilosofi värd att dö för. Härliga rim till på köpet.
2014-07-28

    ej medlem längre
Fint diktat om kärleksörten!
2014-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza