Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖVER ÅSEN STIGER MORGONSOLEN

Över åsen stiger morgonsolen upp
nattens dimmor dansar över fälten
ännu svalkar luften när en stilla vind
genom dalen över fälten silar

Nyss stod åkermarken i väntan mogen
nu är skörden bärgad, fälten nakna
men över stubben svävar fågelflockar
lockade av dolda läckerheter

Snart har solens strålar uppvärmt luftens hav
över tomma fåror värmen dallrar
dagens hetta vilar över mark och fält
som i längtan efter väta väntar

Över horisontens rand växer molnen
åskan mullrar svagt bortom åsens kant
snabbt ilar molnen, och de första droppar
faller givmilt ned mot markens törst




Fri vers av Palett
Läst 257 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-07-29 12:30



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jättebra.
2014-09-13

    Monica Kvist VIP
Fantastisk stämning i ditt skrivande. Mycket bra!
2014-08-24

  Lindha W Gustavsson
Sååå bra - helt i min smak - bravo!
2014-08-03

  ULJO
Mycket bra skaldat
2014-08-01

  ResenärGenomLivet VIP
Följer med i texten som ger fina bilder...vackert...
2014-08-01

  Bo Himmelsbåge
En vacker, skimrande soluppgång över åsen; där Livet böljar, ångar, jäser, i mognadens tecken... mycket fint!
2014-07-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat.
Känns som om jag är där.
2014-07-29

  Alva Johnsson VIP

Mästerligt och rofyllt.
2014-07-29

  Connie
Otroligt vacker naturskildring, har sådan lust att vandra in i detta magiska landskap!
2014-07-29

  louisegirl
Så fint skrivet!
2014-07-29

    ej medlem längre
Fin sommardikt! Det är nog åska att vänta lite här och där efter denna värme.
2014-07-29

  Kattfot
Vacker målande naturdikt. Som en somrig akvarell.
2014-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett