Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sveriges Radio!

Spela ingen trist sång mitt i natten
fy katten, spela nå´n glad melodi
med mycket fart och glädje i
någon som kan få fram
ett ljuvligt drömmeri...

Kanske nå´n tangolåt där finländska
musiker spelar sin tangostil så svepande
gott. De har i den argentinska tangon tagit in
den tyska "marschtakten" och den ryska
"romansspelarstilen" och fått tangon ännu
mer eldigt tilltalande än i det långsamma
argentinska spelarsättet.

För när folk både i slott som koja
ligger i sin bädd
då skall ni väl var loja
och inte med buttrig mollmusik
spela och stoja...

Det kan ju ge oss en helt onödig noja...

För ni har ju en drös
med skivor med gott ljuvligt ös
så var för en gångs skull lite mer generös
emot grabb som tös
och gå på de romantiskt vackra låtarna lös
och låt oss lyssnare av dem få förföras, förströs
gärna en låt melodiös
amorös, mirakulös...
Så det känns som om
i bädden det rosor strös...
Som har ett rivigt
gott mått av klös!

Min önskan pompös!
Nej men hoppfullt ambitiös!











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-30 18:34



Bookmark and Share


  ULJO
Härligt skaldat om dina radiodrömmar
2014-08-01

    ADI Nehlin
bra önskemål och väl skaldat
2014-07-31

    Dan Myrbeck
Dom har ju en tendens att köra vissa nya låtar gång på gång trots att det finns möjlighet till hur stor variation som helst!
2014-07-31

    ej medlem längre
Trevliga önskningar!
2014-07-31

  Ezmeralda VIP
Just det Sveriges Radio jag håller med.
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt