Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du förstår tids nog






tänk om


mitt öde är det här;

att för varje gång vi återupplivas
håller sig era spöken
kvar för att dra mig tillbaka
igen



-



vi tränger oss fram
i klotterkorridoren
genom alla dessa
skolkare
pundare
och drägg med småpojkars ansikten
du säger att jag inte behöver
vara ledsen

behöver inte

vara med
tobias ränner iväg, på någonting
och misse avfyrar pistolen
mot någons silhuett


det är natt / dygnet runt

men jag behöver inte
vara rädd;


asso är hursomhelst
i livstidsfängelse
och hans brott
är hursomhelst

styckat i tusen




blodiga delar




-


( tänk om
jag aldrig slutar minnas

hur full jag än


är )







och halsen tränger obehagligt
sjuttiotre mil ner
jag åker hemåt, röker på
busstationen
jennie ber om en tändare
, sällskap

på sitt skrikande,
svärande sätt.
håret är knutar, pupillerna
knappnålar
och spritandedräkten varm

hon berättar om honom


\'vad är ditt problem då?
alkohol, tabletter. heroin\'

jag försöker avgöra om hon är lite
mindre förfallen
än hur jag ser henne

\'ja. och amfetamin\'



det är hon inte




-


men det är inte så farligt, jag har rökt
miljarder cigaretter
och skjutit hundratals skott
med brorsans älgstudsare

missat alla dessa måltavlor:


villa, volvo, vovve
äktenskap






#detfinnssåmycket#mer#
att skjuta på


-




ser du inte all denna ångest, den gror

genom alla skotthål

alla lindansöser

alla pulvervingar

och du bara langar, din idiot

din egoist



-


vi tränger oss fram
på pendeltågsplattformen
genom alla dessa
hipsters
brats
och lodisar med för gamla ansikten
du säger att jag inte behöver
ta det så hårt

behöver inte

vara med:
\'jodå, det är full fart.
jag är redan full och hög\'



och jag tar fram rakbladet
balanserar på tågrälsen

jag vill ju inte
vill inte vill inte vill inte
ligga nerslagen
på klinkergolvet
något
mer



-


tänk om
jag aldrig börjar leva


hur många gånger vi än dör













Fri vers (Fri form) av xilenie
Läst 210 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-07-31 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

xilenie