Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Claude


Monet








Den kunde va en fransk balkong,
därifrån kunde man
se bortom

och ett smultron på en kvist.
Dra det med en pensel
låta det torka

Man kunde åka dit ut, ut ur dess sitament
av andra målade ytor

några kilometer invid den där strandkanten,
gå i igenvuxen terräng

för att plötsligt möta honom där
sittandes på sin pinnstol

med sin vass lika hög som han själv
med blå bar himmel ovan,
med strån i hatt

hittar man här inte en endaste kotte
och platsen har tusen förnimmelser att pryda
på duken

runtom en bit bort hör man sorlet från trafiken,
hur den likt en svärm av humlor
låter bilköerna komma allt närmre
allt närmre






Prosa av Lars Gullberg
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-31 21:58



Bookmark and Share


  Minkki VIP
väl målar du i ord
2014-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg