Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Där brännvin går in,går vettet ut


Sponken words

En gammal arbetskamrat ringer
Ringer bara när han druckit
Han drar sin invanda ramsa
Det är som en grammofonskiva
där pick-upen hakat upp sig
Talar bland annat
om saker han påstår sig
ha gjort för mig
Säger att han nu ska
in på äldreboendet
"Vad ska du göra med bostadsrätten"?
-Ja mina två döttrar får
tvåochenhalvmiljon för den
(sedvanlig curlingbonus; sättarens anm.)
-Vad tror du min äldsta dotter tjänar?
-Kan du tänka dig, hon tjänar
fyrtiotusen i månaden!
-Jag tycker du är en så jävla bra kille,
det är så trevligt att prata med dig!
Tänker inte på att det är han
som pratat hela tiden
När trettio minuter gått
har han inte ork att prata längre
Samtalet avslutas
Jag drar en lättnadens suck!






Prosa av Valter Örn VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-07-31 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP