Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köldens land

Jag drömmer om vidsträckta landskap
- Om nätterna -
täcket är mörker, leker över ängen
Små grässtrån spretar
Och önskningar är endast stjärnor på himmelsdjupet

Vackert skimrande, så långt borta

Till och med kråkornas spadar står i jorden
Stolpar mot skyn;
Deras kroppar utspridda
Likt sådda frön

De väntar på någon,
Denna tid, andetagen av utrymmet
Oändlighet, skulle du säga
Men en brusten vind åt upp din röst

Vid vägkanten samlas spån av grönska
Väntar på de vilsnas själar

Mitt hår dansar i ditt
Men jag kan inte se dig för allt sot
Det går en åskvind, grå över fältet
Ursprungen ur hungern
Den som river, gräver, kittlar

En eld pyr bort, långt bort i hagen
Den värmer blå, blå som sprakande natthimlar
Knastrar, sprakar ljudlöst bortom horisonten,
Röken samlas i din röst

Dina ord, pustar av ånga
Jag ska aldrig glömma
Drömmen om vidsträckta landskap

Och skräcken när de uppfyllde
Din röst




Fri vers av Fröken Stork
Läst 363 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-08-01 11:02



Bookmark and Share


  Grävling
Jag tycker om den här texten. Den får mig att tänka på en sång: https://www.youtube.com/watch?v=6pfTXtyiZLs

2015-09-26

  Robin V
Vackert skrivet!
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Fröken Stork
Fröken Stork