Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på stränderna de stränderna.


Tångband

klapperstenens smeksamma umgänge
med det stormiga havet
har så många liknelser
med de vallar av sorgkanter
som våra utsidor har mot livet

ena raden tång efter den andra
samlingar av döda musslors skal,
blekbukade tångkrabbor
fäktande med dödsfrysta klor
mot obarmhärtig sol

havet har svämmat upp dem
stenarna mjuknar under dem
men tången, den tången
ligger död på stränderna
på stränderna, uppe mot land

så går vi oss själva
till mötes, med frasande tång
vid varje steg, mot varandra
men havet skyr vi inte
letar bärnsten i vallarna




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-02 18:53



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en av Dina vackraste texter, tror jag den här är "sorgkanter/ som våra utsidor har mot livet" och ändå - slutraden...
2015-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer