Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miljonstaden



Jag saknar staden. Jag kom ifrån. Här är allt så främmande. Endast natthimlen är densamma, med sina stjärnbilder och klara månsken kan jag känna mig hemma. Utanför mitt fönster hörs stadens larm. Jag tittar ut och blundar. Ljuden skär som knivar om mina ådror. Jag blöder så. Blöder själsligt. Ensamt här i den nya miljonstaden. Jag saknar mitt hem. Mitt allt. Jag sätter mig i en park. Solens strålar bryter sig genom moln, låter molntussar glida som trasiga båtar utmed en himmelsk farled ut mot öppna vatten, så som tårar rinner nedför en kind. Jag saknar staden. Jag kom ifrån.






Prosa av Lars Gullberg
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-31 09:13



Bookmark and Share


  Nanna X
"Jag kom ifrån" som upprepas så fint får för mig två betydelser: att diktjaget saknar staden han kom ifrån - eller att han kom ifrån den, kom bort från den. Gillar dubbeltydigheten, och du är en mästare på att uttrycka ödslighet...
2018-06-01

  Goraxy 89 Orion VIP
Vi är främlingar här !
2018-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg