Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag måste härifrån


den börjar komma nu
min längtan bort
jag måste härifrån
till gator jag ännu inte gått
till människor jag ännu inte träffat
till syner jag ännu inte sett
den börjar komma nu
dragningskraften från alla håll
åh trycket i mitt bröst
har varit här för länge nu
kan mina vägar i sömnen
ingenting är längre nytt,
spännande
förutom en person
men alla platser,
åh jag är ju klar med dem
behöver något nytt
som sliter mitt hjärta itu
stabilitet trygghet
sånt som alltid låter bra i teorin
men dödar mig i praktiken
ge mig en biljett härifrån och jag tar den
vart den än går
har fastnat i någon slags cirkel, rutin
och jag är tacksam för det,
för det är en trevlig cirkel,
en sån jag länge velat ha
men jag är inte gjord för cirklar
för saker som går runt runt
jag är gjord för krokiga vägar
som jag inte kan se slutet på
jag är gjord för hörn
som gömmer överraskningar
och platser med hemliga vrår




Fri vers av ständigtkaos
Läst 334 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-05 23:54



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Jättefin text! Insiktsfullt om det egna jaget.
2014-08-06
  > Nästa text
< Föregående

ständigtkaos
ständigtkaos