Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arvet och testamentet

Jag har inte...
fångat dagen idag
såsom jag lovat tyst

Jag har inte
lyft mina vingar till flykt

bara torkat dem fria från ovidkommande viljor
inte lekt godhet
inte värkt sönder ansiktet
eller flugit alls

det finns anvisningar om hur livet bör levas
som ständigt hänger över mina skuldror
en läroplan för grundskolan som aldrig tar slut

den är min
min plikt
att inte företa utflykter bland mänskligt lidande

det är inte mitt
ditt område

visa aldrig svaghet
ty den tillhör det försåtliga arvegodset

klockorna ringer i sockenkyrkan
får inget öppna sig ens i tron
där är fara, där är eld och vatten
där är en grundpelare i ensamhet
inget skall nå Akilles häl där
inget får vara blottat
inte ens inför Gud

Bara kråkfåglarna, när de lyfter
kan var både och

både oövervinnerliga
och lågt på rangskalan




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 586 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2014-08-06 00:17



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Underbar text, berör mig mycket!!
2014-10-08

  Anya VIP
Jaa den där läroplanen för livet känner man igen. Tycker om din text. Svaghetsföraktet. Bra!

2014-08-07

  Nanna X
mycket innehållsrikt och intressant!
2014-08-06

  Peter Olausson VIP
ja - livet är sina begränsningar, har sin läroplan från grundskolan - en fin formulering Ingela. Men trots alla läroplaner levs liven så olika, bär väl lärdomarna regnbågsfärger?
2014-08-06

    ej medlem längre
Åååh, vilken text! Så många underbara rader här..

Jag har inte
lyft mina vingar till flykt

bara torkat dem fria från ovidkommande viljor
inte lekt godhet
inte värkt sönder ansiktet
eller flugit alls

Grymt bra!
2014-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP