Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett gulnat urklipp - ingen anteckning om källa eller årtal - men sedermera befanns citatet vara hämtat ur Seiferts bok Kamp med ängeln. Läs den! Tack Jan Widströmer för källan!


Jaroslav Seifert om poesin

 

"Poesin följer oss från början
     som kärleken,
Som hungern, som pesten,
     som kriget.
Ibland var mina verser så
     bedrövliga
att jag skämdes ögonen ur
     mig.
Men för detta försöker jag
     inte urskulda
Jag tror att detta att söka
     sköna ord
är bättre
än att mörda och dräpa."

 

Jag önskar jag hade hans karaktär...
(rad 5-6 från slutet, om något blev oklart)




Övriga genrer av Minkki VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-08-09 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP