Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nöjesord

 

ibland är finskan rolig,
bäst man lite förstrött skriver
något alldagligt, ser det ut som
en lekfull dikt

 

här ett exempel:

 

asia hoitunee sittemmin
ennemmin kuin hetimiten

 

på svenska blir det lite plattare,
också fonetiskt:

 

det ordnar sig väl,
snarare med tiden
än med det snaraste

 

 

2014-08-09  15:52

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-08-09 14:57



Bookmark and Share


  i af apa
hejar på finskan! ett fantastiskt språk, jag tyvärr inte språkar men uppfattar som magiskt, nästan vad som än sägs... moj, moj...
2014-08-11

  TrollTörnTrappan VIP
Snyggt smakprov! Känns komiskt, jo! Undrar dock om finnarna kan uppfatta sitt språk som lika potentiellt roligt...?
2014-08-09

  walborg
Välvårdad finska är vansinnigt vacker
2014-08-09

  Staffan Nilsson
Förstår inte alls vad som blev platt?
Det här är ju bra!
2014-08-09

  Ulf D VIP
Bra med språklektioner!
2014-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP