Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vinster och förluster kroppar mot kroppar ägg som kläcks förfall och välfärd


Är ett anarkistiskt paket corn flakes utan dragkedja






Vi får tro
att vi befinner oss på ett isflak

när det är ett så dåligt
ljud i våra högtalare

Känner du gitarren på fjället
regnet under sången

vädret är så jordiskt
att musik förefaller trist

Tänk så som när en människa börjar dansa
börjar tänka rytm
och hur vinden klär av björkarnas grenar och stryper dess stam

Och hur fåglarna på rad faller som käglor
bildar hus
parkeringsplatser och larmsystem
fläktar som surrar
bakom ett garage under ett sovrum

där ett kidnappat barn ligger med napp i mun
medan missing people söker
detta farväl
någons hjärta
tickar inuti
sin kropp

ska bidra till ett samhällskomplex

Månader till val
söndagmornar
då ICA öppnar klockan tio
Är ett anarkistiskt
paket corn flakes
utan dragkedja




Prosa av Lars Gullberg
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-10 09:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
titeln är bedårande
2014-08-10

    ej medlem längre
"hur vinden klär av björkarnas grenar och stryper dess stam

Och hur fåglarna på rad faller som käglor
bildar hus
parkeringsplatser och larmsystem
fläktar som surrar
bakom ett garage under ett sovrum"

Tjusig och mörk dikt, framförallt partiet ovan! Lysande rader; skulle kunna vara en dikt för sig.
2014-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg