Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
KÄRLEK


Den muskelns känslor är hjärnan överlägsen








Det är nästan svart,
men en smal strimma av ljus sipprar in.

Få andetag nästan kvävd rymd
men i jacket pockar oändliga ljusstjärnor
slott och paradis.

Detta ömma fängelse
är på väg att lossna.
Som om såret är på väg att läka,
detta liv elände och svält,

Men snart
mycket snart
mödan värt

Så vankar dess livsform
fram och åter.

Tror ber och predikar
sänder och informerar om.
Det lilla barnet bryr sej inte
även inom mej

Denna lilla vrå av värld.
kanalen under dina ögon rinner
när du känner ett knivhugg
invid din hjärtevrå.

Den muskelns känslor
är hjärnan överlägsen.

Tankarna är som ett tvång
och fjättrar oss i sina kedjor.

Jag drömde då i natten.
Jag såg de arbetande människorna

montera ned sina byggnadsställningar
och sydde segel av dom och lade ut.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-10 10:57



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Poesi gör mig så rastlös, tänk den som hade ett arbete ändå, den kunde ta rast som så nödvändigt är.
2015-08-06

  Nanna X
vackert. det undermedvetna i arbete.
2014-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg