Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som något som slocknat långt bortom









Måsarnas glaspupiller
druckna ur en havsbris








svepande månskensflingor
ändra nyans
blinkar i olika
blå toner








jag satt där
och höll om dej
när du blev stjärnstoft








Och jag en sten
i evighet
ska ligga där
och låta vattnet
skölja över mej








I var och en
av dropparna
lurar en värld däri.







Det lyser som
miljarder små rum
med utsikt ut
över den väldiga natten
när deras måne
lyser på sin himmel.







Var och en
av dropparna
i sitt eget
enorma kosmos








När en
av dropparna
når din kind
blänker den
mycket speciellt








när du sedan
blir till stjärnstoft
som något
som slocknat
långt bortom








Finns du
i någon
av de miljarder
droppar
som sköljer
över mej i evighet




Prosa av Lars Gullberg
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-10 13:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg