Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En uteservering.


Under körsbärsträdet.

På det massiva träbordet:
skagenröra med rostat bröd och tomater,
en karaff vitt vin, en oläst kvällstidning.

Trädets löv filtrerar ljuset. Vinden är ljum.

Till kaffet: mörk rom från Nigeria.

"Är allt till belåtenhet?"
"Nej!"
"Stolen bredvid mig är tom."

Lämnar två tårar i dricks,
och går ensam hem.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-10 23:34

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram