Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dyrare än silver och guld vackrare än allt som går att köpa












Minnen
vi var så unga och poetiska,
revolutionära
i allt det som var våra drömmar

kaos och förändring
när allt bara sker
och jag vill kyssa hela världen
tills inga mer krig finns

Hösten blev en gammal man
som försvann bort i dis.

Där träden är mörka
och sjöar är sorg,
Den enda livsnerven
den värker så när knoppar brister.


vinter som sommar
humlor som ekande ungar i rulltrappor.
Man stänger ett fönster och drar för.

Man vet så väl
man bara vet
och känner den där
närheten av tomhet
där invid
de murhöjda
kyrkogårdarna
där allt till slut ska förgås
i tid och all evighet

i den tystnad
som är så närvarande
runt om oss där ute.

att tankarna
är tvungna att tro
att någon där ute
ska ta hand om oss.

Vad skulle annars vara.
Varför jag menar

vi kom ju för att stanna
jag kan tända stjärnor
och segla runt tusentals månar
bara jag får se dej igen




Prosa av Lars Gullberg
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-11 21:58



Bookmark and Share


  Glitr
Fint om livets gång, vackra rader. Uppskattar mycket.
2014-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg