Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppe på fjället


Jag tog mig upp på toppen av ett berg,
och hela livet bytte färg.
Det blev det storslagna äventyr det borde vara,
så vemodigt vackert med de kala fjällen bara.
Och utsikten, jag kunde se överallt,
det gjorde inget att det blåste kallt.
Så skönt att titta ner på världen,
där allting trevar och slår sig fram på färden.
Här gick var elak tanke upp i rök,
här försvann all världens stök.
Oron blåste bort ut i evigheten,
lämnade plats åt den kravlösa saligheten.
Om jag var människa eller djur kunde kvitta,
jag var blott ett par ögon som titta.
Framtid och dåtid blev bara nu,
och ingenting kunde gå itu.
Här fanns ingen mening att göra sig till,
här var så enkelt som livet vill.




Bunden vers (Rim) av Thomas Widemark
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-12 21:18



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Efter din beskriving vandrar var på flället för alltid.
2014-08-15

    Sefarge VIP
Härligt,fritt och friskt skrivet.Gör en sugen att ge sig ut på vandring.Tack!
2014-08-15

  Connie
Vacker naturskildring! Frihetskänsla, lugn och ro!
2014-08-12

  Åsa Njunjes
Så fint rimmad text som gör mig glad i hjärtat.
2014-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark