Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2/5-14


Världen är ett mångfacetterat kaos av perspektiv

Säg inte att du vet sanningen
Ingen kommer att köpa det
för det är inget som går att sälja

Den enda visshet som finns
är det som man tror
övertygelser i benmärgen

”Du har rätt
och de har fel”
Vad finns det för garantier för det?
Vi lever i en garantilös värld
där ingen är allvetande
men vi är hoppfulla varelser
som söker mening och kunskap
som stämmer överrens med den där övertygelsen i benmärgen
och det är klart
en oändlig referensram
är ingen referensram
då finns det ingen ram överhuvudtaget

Vi måste
finna
struktur
trygghet
någonting som gör att vi förstår
vad nu ordet ”förstå” innebär

för utan ramen
skulle vi sväva runt i en osammanhängande dröm
En öppenhet som låser istället för befriar
Frågan är
om du kan bli befriad till den du är?
Kan du ta reda på vad du verkligen tror?




Fri vers av Elinsomalltid
Läst 314 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-15 00:21



Bookmark and Share


    nånja
att vara utspridd
2014-09-28

  frantic
Låter klyschigt men jag blir rörd till tårar
Din optimism räddar min kväll!
Inte att jag är så deppig, bara att
att jag måste hämta kraft. Din dikt ger
mig kraft. Världen
är som vackrast när den förändras..
och förhoppningsvis kommer så ske
2014-08-22

  M M Mannheim VIP
Jag grymtar med nedanstående. Det här är grymt! Fint jobbat Elin!
2014-08-15

  Eric Hellberg
Sitter i extas från den djupa upplevelsen du fick mig att vandra genom. Du har verkligen fångat essensen av en vad jag uppfattar som existentiell kris. Grymt jobbat!
2014-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Elinsomalltid
Elinsomalltid