Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rövarliv


Följ med, följ med min sköna
på rövarliv uppåt skogshöjden.
Där står markerna friska och gröna
och där lever livsfröjden.
Ifrån skogstjärnen ska vi röva fisk
och från dess omgivning rötter och bär.
Vi ska röva till oss en vind så frisk
och leva stunden som är.

Följ med, följ med min älva
så rövar vi till oss livets sång.
På rövarstråt går vi för oss själva
från gryning till solnedgång.
Och nätterna ska vi röva till oss,
och ögonblick som minnen för livet.
Ett frihetens budskap ska släppas loss
av två rövare skrivet.




Bunden vers (Rim) av Thomas Widemark
Läst 572 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-08-16 21:26



Bookmark and Share


  Trädskugga
Alla som upplevt ögonblick som gör livet värt att leva känner igen sig i denna pärla, och olyckliga får veta vad att leta efter... Riktigt bra!
2016-04-25

  Linda CH VIP
Skön text som gör en glad!
2016-01-27

  Bibbi VIP
Gillar.
2015-07-03

  aniara
Underbar!
2014-11-30

  L Patrik W Johansson VIP
"Nu drar vi ut på rövarstråt ja, vi ska ut och röva men bara sånt vi kommer åt och sånt vi kan behöva"

Inte många texter tar en tillbaks till barndomen...vilket nog är det trendigaste som finns just nu, månne dikt blivit trendigt, föredrar då den trenden mot andra senaste kulturdecenniet då det varit inne att stjäla idéer eller nyskriva redan existerande alster och kalla dom sina, kanhända vi går mot ljusare naturlyriska tider

Be well,
LPWJ
2014-11-12

    ej medlem längre
Det är lätt att tycka om din fina text...och det gör jag!
2014-08-23

  ospray
Den här är ju riktigt bra ju !!!
2014-08-16

  Connie
Gillas mycket!
2014-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark