Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inne

 

hon söker ett handtag
en hand
en tanke en pil

att kunna röra vid, oseende

känna när dörrar stängs
eller när alla öppnas samtidigt

 

glas krossas för varje steg
rösterna överröstas
det är bara draget från de öppna dörrarna
som ger riktning, reda

 

hans bedyranden sprider mer glas
på det stampade golvet

 

hon vågar inte gå mot dörren
den till perrongen




Fri vers av cilax VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2014-08-17 08:27



Bookmark and Share


    skamfilad
Du har ett speciellt sätt att skriva/uttrycka dig. Det känns igen i dina texter. Jag tycker om det.
2015-10-06

  katastrofromantiker
Tolkar en mer som i rädsla att stanna kvar, att bli i något.
Fin, gillar det lite svävande sättet att leka med ord som lämnar åt läsaren att läsa in själv.
2015-08-05

    ej medlem längre
inspirerande
2015-01-08

  Anoo Niskanen VIP
Det eviga sökandet skapar desperation hos den som blir kvar på perrongen. Så tolkar jag den. Oavsett om det var menat så eller inte, är det en väldigt bra gestaltning av just detta.
2015-01-07

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det här var spännande att läsa.
Stor känslighet men också bra beskrivning med stor dynamik. Gillar
2014-08-30

    dareart
Det här med riktning är något att ta fasta på. I dikt. Särskilt där.

Skulle fundera på pronomen och ordning. I riktningen just här.

Starkast är tvivelsutan första delen. Efter ordet "gång" sluter sig dikten för mig (egentligen redan efter ordet "öppnas").

Du skildrar starkt, men jag tror att starkare bor där. I dig.

/R i DaRe
2014-08-23

    ej medlem längre
jag tycker om att meningen:

"en tanke en pil";

att den "saknar" ett komma, känns rytmiskt riktigt.
2014-08-23

    ej medlem längre
Fint!
2014-08-19

  KattenKin VIP
Fint formulerat, känns helt nytt med dina ord.
2014-08-17
  > Nästa text
< Föregående

cilax
cilax VIP

Mina favoriter
Elektrolyt