Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The fred on the jorden

Som tapetklister gjort på mjöl och vatten
halkar känslan du ger mig av som en tapet när vattenröret i badrummet springer läck

Du talar om oss som cement
men det vi har är ett bräckligt pepparkakshus
redo att krackelera vid minsta emotionella virvelvind

Blicken du ger mig
är bestående som ett ljud
det lämnar mig så fort det studsat mellan våra väggar

Ditt behov av ögon som befäster din position som fröken Sverige
gör dig flyktig och pålitlig som ett rapande:
- Jag vill ha fred på jorden....

Men jag vill inte vara i krig
jag byter hellre bundsförvant för att leva i fred med mig själv
-piiiis out!




Fri vers (Fri form) av Magnus 7.0
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-17 09:24



Bookmark and Share


  Vill oxå kalla mig Miss Lyckad
Anar irriterande leda och kamp, motstridigheter, som två magneter som vänt varandra ryggen.
2014-08-17

  Nasruddin
Haha, vad fint kritiserat - mitt i prick! Jag tror t.o.m. att jag råkade ut för samma tjej i min ungdom :)
2014-08-17

  Teresia Ridell
Ord som berör under ytan...

Andra stycket svider till... Starkt !
2014-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Magnus 7.0
Magnus 7.0