Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KANSKE ÄNDÅ?




Hälsade på min gamla mor

Det var bara utsidan som jag kände igen
inuti fanns en för mig okänd människa

Hjälpte henne med maten
höll henne i handen och pratade

Ingen reaktion
Hon var tyst
tittade rakt fram med tomma ögon

Kramade om henne när jag gick

Kallades tillbaka när jag kom till dörren

Mor satt med utsträckta armar
som till en kram




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-08-19 10:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så du berör, mycket bra skrivet.
2014-08-21

  Ljusletaren
Berör och berör och berör igen/ kram
2014-08-20

  Per "Läsaren" Sörqvist
starkt berörande
2014-08-20

  walborg
Tungt att inte känna igen varandra ...
2014-08-19

  Connie
Så otroligt gripande, ömt och så fint, jag får tårar i ögonen!
2014-08-19

  Lehva VIP
Hoppfullt mitt i hopplösheten.
2014-08-19

  Lars Hedlin
Berörs inom..kram
2014-08-19

  stig wikman
UNDERBART MARITA.

Har varit med om
detsamma .

KRAM TILL DEJ .
2014-08-19

    ej medlem längre
Naket och gripande.
2014-08-19

    Dan Myrbeck
Fint skildrat.
2014-08-19

    ej medlem längre
Smärtsam och vacker Marita,min mor fick en stroke härom året så det är ungefär samma känslor........
2014-08-19

  louisegirl
Berörande..<3
Fint förmedlat!
2014-08-19

  KattenKin VIP
Oj, väldigt gripande! Fint författat.
2014-08-19

  Maj-Lis VIP
Känner igen det
Sorgligt och gripande
2014-08-19

  ResenärGenomLivet VIP
Känner så väl igen situationen... berörande på många plan...
2014-08-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Sår sorglig berörande text! En människa som blir någon annan inuti.
2014-08-19

  Anya VIP
Fin bild här av ett möte med någon som inte är igenkännlig. Sista raden: "som till en kram" är intressant. Som läsare tolkar jag det som att handlingen utförs omedvetet men att dikarjaget önskar att handlingen är en medveten önskan om en kram.
2014-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP